Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

05.nov.2019 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 45

ImageIcon Upravičencem ukrepa KOPOP se rok setve v nekaterih občinah prestavlja na 15. november. Datum, ko morajo biti tla prekrita s prezimno zeleno odejo, pa se prestavlja na 5. december. Podaljšanje ne velja za območja vseh občin.

Sedanja Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija je nastala z reorganizacijo po novem zakonu o zadrugah. Osnovne dejavnosti idrijske zadruge so odkup in prodaja kmetijskih proizvodov ter mesno-predelovalna dejavnost. Nova pridobitev zadruge je  mesoteka Pr’ Far, ki je sploh prva mesoteka v Sloveniji.

Inovativni mladi kmet 2019 je Igor Paldauf  iz Vučje vasi. Kmetija je poljedelsko živinorejska in je v postopku preusmeritve  v ekološko pridelavo in prirejo krškopoljskih prašičev za prodajo in predelavo v suhomesnate izdelke najvišje kakovosti.

V tokratnem kmečkem glasu ne spreglejte priloge Martinov list. V njem predstavljamo Vina Avos za pozitivno identiteto kmetije, Klet Brda, Vinsko klet Krško in KZ Metliko in digitalno orodje v vinogradništvu.

Iz naših krajev predstavljamo samopostrežno tržnico na Šafarskem, cvetočo jesen na Vranskem, Marmeladno akademijo v Tomaju, naravoslovni dan v Birčni vasi in še marsikaj zanimivega iz našega podeželja

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas