Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

29.dec.2020 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 53

ImageIcon Najstarejša arhivska vina so v Ptujski kleti. Vse do danes se je ohranila približno stotina steklenic znamenite Zlate trte letnika 1917.
Ormoške lagune, nekdanji bazeni za odpadne vode iz tovarne sladkorja, so postale pomembno gnezdišče vodnih ptic in ključno postajališče za ptice selivke v Sloveniji. Pomembno vlogo imajo vodni bivoli, ki s pašo vzdržujejo nizko zaraščanje vegetacije v bazenih, na nasipih in drugih robnih predelih.
V tokratnem Kmečkem glasu ne spreglejte velikega novoletnega intervjuja z Jožetom Podgroškom, Borutom Florjančičem in Romanom Žvegličem.
Novost iz podjetja INO Brežice je mobilni mlin PSA TP na traktorski pogon, ki je namenjen siliranju oziroma mletju koruznega zrnja ali koruze v storžih za večje kmetije. 
V novoletni prilogi predstavljamo devetdesetletno pisateljico Nežo Maurer. Preberite tudi letni horoskop in rešite novoletno križanko!
Franci Podbrežnik se je z mikrofonom združil, še preden je znal računati in pisati. Od takrat sta neločljiva, odlično se ujameta na veselih in resnih pridreditvah.
Zdravja, sreče, zadovoljstva in poguma, da vse dobro tudi dosežete v letu 2021 želimo iz uredništva Kmečki glas