Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

05.jan.2021 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 1

ImageIcon Dopolnilne dejavnosti morajo v novi programski politiki imeti večji pomen, če želimo, da se na kmetijah razvijajo. 
Leto 2021 je mednarodno leto sadja in zelenjave. Cilji so med drugim ozaveščanje in usmerjanje pozornosti politike na prehrano in zdravstvene koristi uživanja sadja in zelenjave, zmanjšanje izgub in odpadkov sadja in zelenjave v prehranskih sistemih in promocija najboljših praks o spodbujanju trajnostne porabe in pridelave sadja in zelenjave.
Na kmetiji Leopolda in Olge Weber v Loki pri Zidanem mostu so bili in so še vedno v stiku z naravo, zato so pred leti kmetijo preusmerili v ekološko pridelavo. Ves čas, tudi v drugi polovici zime ponujajo svežo solato. V času ukrepov zaradi koronavirusa so zelo uspešni z načinom brezkontaktne prodaje solate na kmetiji.
Kmetje kot varuhi oziroma lastniki občutljivih habitatov se v KOPOP ukrepe za ohranitev biotske pestrosti travinja neradi vključujejo. Skupina strokovnjakov je zato dala pobudo za prenovo teh ukrepov. 
Na občnem zboru Društva rejcev govedi črno-bele pasme so ugotovili, da je že 168 krav z življenjsko mlečnostjo nad 100.000 kilogrami.
Nasvet Kmetijske svetovalne službe je o možnostih črpanja nepovratnih sredstev za investicije v gojenje in predelavo vodnih organizmov.
Bežanova domačija v Gornjih Slavečih na Goričkem je hiša, v kateri se je čas ustavil.
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas