Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

13.apr.2021 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 15

ImageIcon Prodaja mleka pomurskih kmetij mlekarnam in drugim odkupovalcem se je v času od osamosvojitve do danes zmanjšala za četrtino. Glavni razlog za to je bilo zmanjšanje osnovne črede krav, saj se je stalež pomurskih molznic samo v zadnjih dveh desetletjih skrčil za več kot 1,3-krat, mlečnih kmetij pa je kar 7-krat manj. 
V Sloveniji ni ravno veliko sodelovanj med kmeti. Še največkrat smo bili v preteklosti priča kakšnemu skupnemu nakupu sadilnikov krompirja ali sejalnic koruze in drugih strojev, ki se uporabljajo enkrat ali dvakrat na leto. Tokrat pa predstavljamo dobro sodelovanje med tremi mladimi kmeti v vasi Zavodnje nad Šoštanjem, ki si pomagajo pri nakupu strojev in pri delu. 
V prilogi o reji perutnine pišemo o vplivu koronavirusa na perutninsko dejavnost. Bili smo tudi na kmetiji Barkola v Dornberku. 
V oglarski deželi pri Medvedovih zlagajo kopo velikanko, za katero bodo porabili okrog 300 prostorninskih metrov drv. Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas.
Živila, namenjena prodaji, morajo biti opremljena s predpisanimi oznakami, ki potrošnika informirajo o njegovi vsebini in sestavi, pa tudi o izvoru in uporabi. Kako se znajti med evropsko in slovensko zakonodajo ter vsemi nacionalnimi pravilniki, je bila tema aprilskega spletnega seminarja Zveze slovenske podeželske mladine.
Litija in njena tržnica Na plac’ je vzpodbuda lokalni pridelavi, predelavi in prodaji
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas.