Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

11.jan.2022 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 2

ImageIcon Decembra, januarja in februarja je svežih domačih vrtnin najmanj, na prostem so radiči in endivija, na Obali tudi por, cikorija, koromač in kapusnice, v rastlinjakih pa motovilec, blitva, špinača, katerih prodaja je dobra in tudi cene so v teh mesecih kot običajno najvišje.
Nič ni v življenju tako zanesljivega kot spremembe, tudi pri predpisih, s katerimi  v družbi urejamo  medsebojne odnose oziroma prav pri predpisih.  Ena izmed njih je tudi vlaganje zahtevkov za vračilo trošarine. Od prvega januarja letos je obvezno oziroma mogoče le še vlaganje zahtevkov v elektronski obliki.
Kmetija Zajček je 34 hektarjev velika družinska kmetija z bogato tradicijo, na kateri se vsa družina Hribar ukvarja s pridelavo različne zelenjave, zaradi zanimanja sinov pa se razvija in širi tudi čreda krav molznic. Pridelava zelenjave je  lahko donosna dejavnost, vendar je delovno zelo intenzivna, priznavajo pa, da brez nje danes v prenovljenem in predelanem hlevu za krave molznice ne bi stal nov molzni robot.
Lanska lepa jesen nas je prijetno presenetila, saj je omogočila nadpovprečno dozorelost grozdja. Kako so pridelovalci to ponudbo izkoristili, pa je odvisno od cilja, kakšno vrsto, sorto, stil in kakovost vina želijo pridelati. Tako je bilo v letu 2021 možno pridelati vse vrste vin, od mirnih do penečih, kakor tudi vse kakovosti, od deželnega, kakovostnega, vrhunskega vina, tja do vrhunskih vin posebne kakovosti. 
Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas