Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

15.avg.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 33

ImageIcon

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so še isti dan, ko smo iz Kmečkega glasa odgovornim na ministrstvu posredovali vprašanja, zakaj se čaka s podpisom lovsko-upravljavskih načrtov za štiri najbolj problematična območja, podpisali še zadnje letne načrte za gospodarjenje z divjadjo na Kočevsko-Belokranjskem, Zahodno visoko-kraškem, Triglavskem ter Notranjskem. Na omenjenih območjih se načrtuje znižanje populacij jelenov (16. avgusta se namreč pričenja sezona lova na jelenjad) in njihova uskladitev z okoljem, ki naj bi omogočala nemoteno pomlajevanje gozda in zmanjšala škode na kmetijskih površinah.

Četrti vročinski val se je 6. avgusta v Goriških Brdih končal z neurjem in točo ob italijanski meji, ki je padala po okrog 700 hektarjih vinogradov in povzročila do 70-odstotno škodo.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas

Tudi v tokratnem Kmečkem glasu predstavljamo  kandidate za mlado kmetico in gospodarja leta. Skupaj bomo predstavili vseh 16 letošnjih kandidatk in kandidatov, ki so se odzvali na razpis za tekmovanje za mlado kmetico in gospodarja leta. Dekleta so prijavljala predvsem društva podeželskih in kmečkih žena, fantje so se povečini opogumili in prijavili sami. Na vse sodelujoče smo ponosni, saj so pravi promotorji slovenskih kmetij, ne glede na razplet na tekmovanju, ki bo po večletnem premoru spet na Gorenjskem. Vseh 10 kandidatk in 6 kandidatov se bo prvič srečalo v soboto, 2. septembra, v našem alpskem biseru, na Bledu, tekmovanje pa bo potekalo v osnovni šoli v Gorjah in se bo začelo ob 17. uri.

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas