Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

29.avg.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 35

ImageIcon

V Gornji Radgoni se dogaja 55. Kmetijsko živilski sejem Agra. Sejem presežnikov, a tudi preizkus enotnosti kmetov, nevladnih organizacij ter aktualne kmetijske politike in državne politike. 

Selekcijsko trsničarsko središče Vrhpolje je odprlo vrata svojih tehnoloških poskusov, ki jih izvajajo v vinogradih v Slapu pri Vipavi. Primorskim vinogradnikom so predstavili  prehod iz enošparonske gojitvene oblike vinske trte na kordon speronato kolekcijo starih slovenskih  sort vinske trte.

Kljub ukrepom za zagotavljanje večjega deleža lokalno pridelanih živil v javnih zavodih številni naročniki še vedno ne izkoriščajo dovolj zakonskih možnosti, da bi po načelih kratkih verig naročali  sezonska in lokalna živila.

Bili smo na ekološki kmetiji Jenšterle, ki se ukvarja s rejo  krav dojilj in trženjem mesa. 35-letni Žiga redi 150 glav živine in zelo uspešno neposredno trži ekološko telečje meso in mesne izdelke. 

Med strokovnimi nasveti se tokrat sprašujemo ali se splača investirati v dobro počutje krav? Odgovor preberite v tokratnem Kmečkem glasu

Bili smo na regijskem tekmovanju v oranju za Podravje in na evropskem prvenstvu v ročni košnji v Švici.

Še danes in jutri pa lahko obiščete kmetijsko živilski sejem v Gornji Radgoni, kjer se v hali B predstavlja tudi Kmečki glas, skupaj z Revijo o konjih in revijo Moj mali svet ter založbo Kmečki glas z bogato knjižno ponudbo

Prijetno branje in lep pozdrav iz uredništva Kmečki glas