Arhiv novic

 
seek-warrow-w
  • 1
arrow-eseek-eNo items to display

Nasveti in članki

05.sep.2017 - Obvestilo
PREBERITE V ČASOPISU KMEČKI GLAS ŠTEVILKA 36

ImageIcon

V Gorjah pri Bledu je bilo tekmovanje za mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2017. Obiskovalci in glasni navijači, ki so ves čas bodrili šestnajst kandidatov, so dvorano Osnovne šole Gorje napolnili do zadnjega kotička. Letošnja nosilca naziva sta Tatjana Ladinek in Jakob Dolinar.

Na sejmu Agra se je s  slavnostno podelitvijo priznanj končala akcija s kmetije za Vas. Med devetimi sodelujočimi kmetijami je zlato priznanje prejela Kmetija Ostanek iz malih Pec blizu Šentvida pri Stični, ki prideluje in predeluje vrtnine. Posebno priznanje je prejel Bogdan Mak s posestva Sončni raj iz Vodol pri Malečniku, štiri kmetije so prejele srebrno priznanje, tri pa bronasta.

Vlada je izdala Uredbo o izvajanju podukrepa pomoč za zagon dejavnosti, namenjene razvoju majhnih kmetij iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014–2020. Nepovratna pomoč je v višini do 5 tisoč evrov.

Bili smo pri vinogradniku in vinarju Primožu Lavrenčiču v Vipavski dolini, ki bi lahko pridelal še dvakrat večjo količino vina, da bi zadovoljil povpraševanju.

Rok za oddajo prijavo škode po suši v letu 2017 je podaljšan do 8. septembra, in sicer do 12. ure. Škoda se prijavi na obrazcu 2, ki ga je mogoče dobiti na spletni strani ali v sprejemni pisarni pristojne občine.

Prijetno branje in lepo pozdrav iz uredništva Kmečki glas